tisdag 21 juli 2009

silly season DIF: Niklas Anger....

Har fått lite frågor om Niklas Anger, ringde honom i dag men det var tyvärr inte så värst mycket han kunde säga.

Jag frågade om han pratar med Djurgården överhuvudtaget längre och fick svaret.
" Hm, ja vi pratar lite grand. MEN det finns inget nytt att berätta egentligen. Nästa vecka hoppas jag att det finns mer att säga om vad det blir (för kontrakt och var i vinter)" svarade Anger.

Han har ju tränat lite med AIK:s hockeyskola. Observera just det där sista. Jag skrev för några veckor sedan att han var och tränade lite med AIK i Ritorp men det var alltså med klubbens HOCKEYSKOLA, inget annat. Och det var som jag skrev då, mest för att få lite is och lite variation på träningen. Bara så ni vet. Inte på väg till Gnaget alltså.
Och det är väl logiskt.
Killen gjorde ju 23 mål och 19 assist = 42 poäng för DIF förra säsongen och är lite för bra för allsvenskan.

Var och med vilka han ska börja köra nu när försäsongen drar i gång var fortfarande klart idag (tisdag). " Det är under utredning" som Anger sa med ett skratt.

Vi får (förhoppningsvis) lite mer konkreta besked nästa vecka då....

EDIT: Jag skrev lite tidigare i dag att jag inte hade fått tag på DIFs sportchef Janne Järlefeldt än men nu så har jag det. Kolla inlägget ovanför det här.

Apropå silly season så måste jag säga att Rögles tapp av Mathias Tjärnqvist nog smärtar rejält.
Att Skåneklubben tappat poängmaskinerna Abbots, världsbacken Kenny Jönsson och nu även inte så flashiga men ack så stabila och för laget därmed viktige Mathias Tjärnqvist kommer bli kännbart.

Backen Dominik Granak (Färjestad) samt forwards Mario Kempe och Eric Beaudoin är ju tre bra värvningar men om de är de ledartyper som Rögle behöver nu när de fyra ovannämnda vinnarskallarna drar, det är frågan det.

6 kommentarer:

Bosse sa...

Tjärnqvist lär ju knappast dyka upp i DIF heller. Han uttryckte ju sig följande i HD: "Jag vill en klubb där jag har chans att vinna något" och det lär han ju inte ha i DIF. Hur är det med HV, har dem spikat truppen? Han har ju lirat där förut. Och hur är det med FBK, finns det någon plats öppen där efter Wallin?

marie hallman sa...

Bosse: Nä jag tror som du. När spelare säger sådär så brukar de mena Frölunda, LHC, HV eller Färjestad när de syftar på elitserien. Å andra sidan... så är det nog inte hur många platser öppna där som helst. Har för mig att LHC är nöjda nu, HV vet jag inte men visst FBK ska ha in en ersättare för Wallin men där tror jag de letar ett ännu större namn, utomlands, än Tjärnqvist (no offense...).

Meckie sa...

Tjärnqvist är nog inte en jätteförlust för Rögle ,även om han håller hyfsad klass.

Hans speltyp är säkert lättare att ersätta än vad bröderna Abott är ,de var ju i det närmaste hela Rögles offensiv föregående säsong .

Tjärnqvist lär inte hamna i Frölunda iaf ,forwardssidan där är verkligen redan "knökafull" och endast öppen för Joel.L och P-J Axelsson om de inte får NHL-kontrakt ( om det skiter sig med dessa ,så finns det vissa rykten om att John Pohl är aktuell igen )

HV är nog enda ES-laget som kan bli aktuellt för Mattias,men mest troligt utomlands (iaf vad jag tror )

Härligt att hockeysäsongen närmar sig med stormsteg..........

Marie Hallman sa...

meckie: Pohl?! Var han verkligen så där bra??? Hm. Hoppas för din skull att ni får Joel och P-J. De kommer säkert dra folk även utanför Göteborg, åtminstone P-J! Och din gissning där på HV låter klok. Mycke tänkbart. ja visst är det skööööönt! Jag älskar visserligen sommaren, bästa årstiden, men nu börjar hockeyabstinensen nå oanade höjder ha, ha.

Meckie sa...

Pohl hade iaf 21 poäng på 23 matcher med laget ,var Frölundas bästa kedja tillsammans med Hahl och Eller,dessutom verkade han vara en riktigt gemytlig kille.

Jag tackar iaf inte nej till honom ,även om jag helst ser Joel och P-J krita på..........börjar gå mig på nerverna att det inte kommer något svar i den frågan

marie hallman sa...

Meckie: Nä det har du rätt i, rätt bra poängskörd det där. Förstår att det är enerverande. Ibland undrar man vad de väntar på.... å andra sidan så ... vore man i den sitsen som de är så kanske man skulle passa på och vänta in alla möjliga erbjudanden själv också.