torsdag 23 juli 2009

Försäsong AIK " Vi ville att killarna skulle komma igång" (Rikard Franzén)

Gnaget är som ni har kunnat läsa här på bloggen först ut av AIK, DIF och SSK med att gå på is.

Jag pratade lite med assisterande tränaren Rikard Franzén om planeringen som ser ut så här:
- Vi kör tester lördag, söndag. Sedan fys och isträningar måndag, onsdag och fredag. (Bara fys tisdag, torsdag) för att komma igång lite på isen. Veckan efter drar vi igång rejält med ispassen och sedan åker vi till Gotland på fredag den veckan (31 juli)

Varför så tidig ispremiär (27 juli)?
- För att vi ville att killarna skulle få komma igång och känna på utrustningen och skridskorna lite nu den här veckan. Sedan blir det mer ordentligt.

Men den riktiga ispremiären är nu på måndag?
- Ja, det blir ju normala pass men inte så hårda, kanske lite spel, lite övningar så att de får spela in grejorna. Inga tunga ispass, den tunga träningen kör vi i fysen i stället den här veckan som kommer. Sedan veckan därpå så drar vi på hårdare, från måndag 3 augusti blir det full fart.

Varför drar ni till just Gotland av alla ställen på ett litet miniläger föresten?
- Vi fick en inbjudan därifrån tror jag, eller (sportchefen Anders) Gozzi fick en att vi skulle komma dit och spela en liten match (mot Nynäshamn). Det var ett annat lag som var där förra året, ett elitserielag om det nu var Brynäs eller vilka det var men det lät som en bra grej. Vi tyckte det passade bra. Vi kommer bjuda med flickvänner och fruar så det blir lite roligt vid sidan av också. Vi får lite samkväm, det är bra, liksom att tjejerna får vara med. Vi hade ett träningsläger där för tio år sedan, då var vi nere en hel vecka med fruar och barn och allt. Och just kombinationen träningsläger och samkväm tror jag är bra.

Vad ska tjejerna göra då?
- Sola och bada. Men de kommer bara ner ett par dagar. Kommer ena dagen, åter middag och sedan åker vi dagen efter. Men det är bra, för det blir så intensivt med alla matcher och resor på vintern sedan när det är igång så det kan vara kul att de får vara med nu. Och så är det bra att tjejerna får lära känna varandra innan säsongen drar igång, även om de flesta nog känner varann från förra året. Vi har ju inte så många nya, ha, ha.

Vad vill du och (förstetränaren) Roger Melin se under träningsmatcherna som kommer nu?
- Nja, vi har väl inte pratat så mycket om vad vi vill titta på men vi kommer säkert testa lite kombinationer, se vilka som passar ihop med vem och så. Vi har väl en hyfsad pejl vilka som bör spela med vem men nu får man en chans att se vilka som passar ihop så det kan man göra.

När känner du att ni bör ha kedjorna som ni ska starta säsongen med klara?
- Det är svårt att säga men man vill spela ihop laget under några matcher innan serien drar igång, man vill spela som det ska vara sedan. Sedan försöker vi hålla ihop femmorna så gott det går. Vi tycker det är bra med trygghet. Det är inte bra att hålla på och ändra får mycket. Killarna måste få några veckor på sig att hitta varandra men sedan är det svårt att säga något datum när det ska vara klart.

Tvillingarna Ahlström, vet du redan nu vem de får med sig i sin kedja?
- Ja, vi har en tanke där ... men den kommer jag inte att avslöja nu, ha, ha, ha.

Ska någon av twinsen vara center?
- Nja, jag tror inte det, de kan ju vara både ock men jag tror vi ska ha båda som yttrar på topp, utan att säga för mycket och så kan man ju alternera... men ni får se sedan, ha, ha, avslutar Rikard Franzén (även han på semester, men ringer upp ändå. Det tackar bloggen för).

Jag frågade lite om tid för ispremiären också och det lutar åt att det blir mellan 12 och 12.50 nu på måndag 27 juli. Men OBS det är en preliminär tid så vill ni vara helt säkra bör ni kolla upp det, jag ska kolla på söndag kväll också.

4 kommentarer:

Bosse sa...

Tråkigt att Frazze inte kan hålla sig borta från Gnaget. Och att ledningen inte har kurage nog att sparka ut honom. Han är ju att se som en Judas efter hans tid hos apa och uttalandet i DN att han varit apa ända sedan barnsben och att han såg fram emot att spela med dem.
Han är och förblir efter det en Judas.

Marie Hallman sa...

Bosse: Det där får stå för dig, jag tycker AIK gjorde rätt som tog tillbaka Frasse. Han gör ett bra jobb som tränare, tycker jag.

Anonym sa...

Bosse bitter...

Anonym sa...

Frazze slängde sig i slutsekunderna och tog ett slagskott rakt över käften så att tänderna flög i en match mot Troja, skulle vilja se dig göra samma sak, Bosse!! Pinsamt av dig, ynkligt, håll dig borta!