lördag 27 juni 2009

Silly season DIF: Mackan, Linkan och Staffankollen

Har kollat runt lite och det händer inte så värst mycket i just den här följetongen just nu. Fundrade ett tag på om jag skulle skriva något men något korn av info är emellanåt bättre än ingen alls så här är ett par kommentarer i ärendet...

Först av Tommy Engström, klubbdirektör i DIF som säger så här om värvningsläget i allmänhet och läget när det gäller ovan nämnda trio i synnerhet som det ser ut i dag, torsdag eftermiddag:

- Vi jobbar ju på att få in "Mackan" (Marcus Nilson) och "Linkan" (Fredrik Brember), sedan har vi en (back)plats kvar så det är ingen superpanik.
Hur länge kan ni vänta på besked från Mackan och Linkan? - Det är svårt att svara på men förr eller senare måste vi få ett besked. Men det är viktigt för oss att få in de här spelarna också så...

Då kan man vänta ett tag?
- Ja då kan man vänta, lite så är det ju.

Men vad gör ni om de säger, sorry blev inget, i slutet av juli?
-Jo men så länge kan vi väl inte vänta men jag tror väl vi vet om en 1-2 veckor hur det blir.

Och Staffan Kronwall?
- Där har (agenten) Claes Elefalk, sagt att han inte bestämmer sig förrän i juli och det är en spelare, det kan man lösa senare om det inte blir han, avslutar Engström.

Marcus Nilsons och Staffan Kronwalls agent Claes Elefalk säger så här om duon:
- Mackan är i Nordamerika, han har ju sitt hus där och har en del att fixa med, men han är väl på väg mot Sverige för lite sommarsemester snart i alla fall.

Det har talats om en skattefråga som måste lösas?
-Ja, fast det var nog inget problem, du får kolla det med Marcus själv men med tanke på att han bott utomlands i över tio år så är det inte samma sak för honom som för dem som bott i Sverige och sedan åkt till Ryssland för några månader. Det blir lite annorlunda då. Så det är nog inget som spelar in här. Däremot så har hans kontrakt med Jaroslav, hans ryska kontrakt inte gått ut än, det löper ut nu i sommar så vi får se, han överväger vad han ska göra.

Och då väljer han mellan?
- Det är samma nu som du har skrivit förr ,dvs KHL, NHL eller Sverige och då ligger såklart Djurgården bäst till.

Vet du när han kommer lämna ett besked?
- Nej, ingen aning men jag tror det blir ganska snart.

Staffan Kronwall då? Jag har för mig att han blir free agent i sommar? Den första juli?
- Ja, det stämmer. Han blir free agent, utan restriktioner.

Och får inte prata med några NHL-klubbar förrän första juli va?
- Precis, så han kommer vänta till senare i sommar med att bestämma sig. Det finns en chans att han blir kvar där borta men också att han flyttar till europa, avslutar Elefalk.

Inga kommentarer: