söndag 28 juni 2009

Kristian Luukkonen avgjorde för Sverige

Blev straffdramatik i den tredje svenskmatchen i inlines-VM där Sverige till slut med 7-6 mot USA.

Amerikanerna tog en 2-0-ledning i första perioden, och gjorde 3-0 i början av andra, sedan reducerade Sverige till 2-3. I tredje såg Linus Klasen med två mål till att det blev svensk ledning (4-3). Sverige var nära att vinna matchen med 6-5 efter mål av Daniel Wessner men USA kvitterade till 6-6 med bara 12 sekunder kvar till full tid.

Förlängningen blev mållös och sedan avgjorde Kristian Luukkonen straffläggningen.

Dennis Karlsson stod i det svenska målet och hade 82,35 i räddningsprocent.
Sverige kom därmed tvåa i gruppen efter USA, Tjeckien blev trea och Kanada fyra.

Sverige spelar kvartsfinal på torsdag och nu är det klart att det blir mot Sloveninen. USA får möta vinnaren i ett möta mellan Slovakien och Brasilien (!).
Svenskmålen i matchen mot USA:
PERIOD TVÅ: 1-3 (20.06) Jimmy Andersson (Dick Axelsson, Daniel Wessner), 2-3 (21.40) Daniel Wessner (Daniel Brolin, Dick Axelsson) spel 4 mot 3.
PERIOD TRE: 3-3 (25.15) Linus Klasen (Kristian Luukkonen, Andreas Svensson) spel 4 mot 3, 4-3 (34.44) Linus Klasen (Andreas Svensson, Henric Höglund) spel 4 mot 3.
PERIOD FYRA: 5-5 (38.29) Andreas Svensson (Linus Klasen) spel 4 mot 3, 6-5 (39.50) Daniel Wessner (Dick Axelsson, Daniel Brolin).
STRAFFLÄGGNING: 7-6 Kristian Luukkonen.

Den svenska interna poängligan toppas efter grundserien Daniel Wessner som har 5+4=9 poäng. Dick Axelsson är tvåa med 2+6=8 poäng, Linus Klasen är trea med 3+4=7 poäng.

Noterbart där att Dick gjort mest assist, han som brukar ösa in mål... kanske kommer nu i kvarten?